Hlavní obsah
Článek

Manžel herečky Veroniky Žilkové (62) Martin Stropnický (67), který září jako šéf vyšetřovatelů vražd v nováckém seriálu Kriminálka Anděl, má poslední dobou šílenou smůlu na divadelním poli. Už už to vypadalo, že si v pozici uměleckého šéfa činohry brněnského Národního divadla zahojí uměleckou bolístku po téměř nedobrovolném odchodu ze stejné pozice v pražském vinohradském divadle, jenže politici zakázali jeho nástup!

To snad ani nemůže být náhoda! Buď tu má někdo dlouhé prsty, nebo Martin Stropnický neuvěřitelnou smůlu. „Informaci, že u nás Martin Stropnický nebude šéfem činohry, jsem již také obdržel. Je pravda, že jsem si ho vybral já a s jeho jmenováním souhlasila také umělecká rada divadla. Dostal jsem ale pokyn, že si město nepřeje, aby byl do funkce jmenován,“ potvrdil naše zprávy ředitel Národního divadla Brno Daniel Dvořák. Podle informací z okolí představitele kriminalisty Ivana Tomečka v Kriminálce Anděl, který sám nezvedal telefon a nemohl se tak k nové situaci vyjádřit, měl jít zákaz přímo od místopředsedy ODS Pavla Blažka.

Ten patří na brněnské radnici k důležitým hráčům. A za ODS „kope“ i senátor a nový ředitel vinohradského divadelní stánku Tomáš Töpfer, s kterým se Stropnický nepohodl. „Zřejmě to bylo od něj. Ale nevím o tom detaily,“ krčí rameny Dvořák. A i když ho pokyn rozezlil, nic se proti němu prý nedá dělat. „Město je zřizovatelem divadla. Bývá zvykem, že se manažerovi do výběru jeho spolupracovníků nemluví, ale není to bohužel pravidlem,“ krčí rameny brněnský divadelní boss.

Stropnický začal v Brně režírovat inscenaci Romeo a Julie, na příští sezónu je zde domluvený na režii Královi řeči. A herci z představení údajně na protest proti politickým zásahům do výběru svého nového šéfa připravují masivní protest.

Související témata:
Občanská demokratická strana (ODS)

Reklama

Další články

Načítám