Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někdejší dětská hvězda Amanda Bynes (38) skončila na psychiatrii poté, co se po ulicích Los Angeles zmateně toulala nahá, uvádí americký web TMZ. Herečka si měla stopnout projíždějící auto a jeho řidiči říct, že se dostává z „psychické epizody“, poté zavolala linku 911.

K incidentu došlo v neděli ráno, v sobotu Bynes zrušila účast na veřejném vystoupení s dalšími dětskými hvězdami stanice Nickelodeon, na níž se proslavila.

Po kontaktování nouzové linky ji nejdříve převzala policie, poté herečku umístili do péče pod kódem 5150, což je úkon z kalifornského kodexu sociální péče a institucí, který umožňuje kvalifikovanému úředníkovi nebo klinickému lékaři zadržet někoho i proti jeho vůli na 72 hodin, lhůtu lze prodloužit. Během této doby je posouzen psychický stav zadržené osoby.

Podle zpráv webu TMZ je herečka nyní hospitalizovaná a bude pravděpodobně pod dohledem lékařů „několik dalších dnů“.

V psychiatrické léčebně byla herečka už v roce 2013, poté co se zhroutila. V minulosti měla také potíže se zákonem, mj. proto, že z okna svého bytu na Manhattanu vyhodila bong. Mnohá zahraniční média o ní píší jako o „problémové herečce“.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám