Hlavní obsah
Článek

Vypadá poměrně jako křehká, jemná bytost, takže by asi málokdo tipoval, že je Ema Businská nadšený sportovec. Pohybové dispozice má totiž v rodině, oba rodiče sportovali, stejně jako babičky. Její tatínek dokonce reprezentoval naši republiku na olympiádě!

V dobovém seriálu Zlatá labuť nemá mladá herečka zrovna nejkladnější roli. Hned na začátku využil nejmladší členku oddělení módy Kristýnu Lhotskou ředitel obchodního domu a udělal si z ní informátorku o dění v kolektivu. Teď jí dokonce srovnal plat.

Aby toho nebylo málo, stará se o ni otec, který je nacista. „Ona s tím docela i sympatizuje. Není se čemu divit, když je tak vychovávaná a vyrůstá v tom. Její rodiče žili odděleně, a tak automaticky tehdy přešla do péče otce. Tím jsem chtěla říct, že jí nedělají problém určité věci,“ řekla nám o své postavě Ema (20).

Herečka, známá ze seriálu Ulice, studuje na Pražské konzervatoři obor herectví, loni maturovala a pokračuje v pátém ročníku na diplomovaného specialistu. „Budu mít papír na to, že můžu mít zkratku před jménem,“ směje se. „Jo a můžu pak učit na školách, takže další studium má svoje výhody,“ svěřila své plány Super.cz.

Co dělá, když má volno? „Moc ráda sportuju, vzhledem k tomu, že jsem ze sportovní rodiny, tak mě k tomu rodiče vždycky vedli. Moje maminka plavala a tatínek za Duklu reprezentoval Českou republiku ve veslování, účastnil se i olympijských her:“ Jde o Dušana Businského, narozeného 23. května 1968, který se účastnil olympiády v Barceloně v roce 1992.

„Já také dřív veslovala, mám to po něm a on po svojí mamince, i ona veslovala. A moje babička z maminčiny strany taky. Vesluje i o tři roky starší sestra,“ prozradila nám Ema Businská, z jaké rodiny pochází.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám