Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Šestatřicetiletý bývalý boxerský mistr světa Amir Khan se stal obětí trestného činu při odchodu z restaurace, během nějž mu byly odcizeny diamantové hodinky v přepočtu za 1,95 milionu korun. K incidentu došlo již loni v dubnu, ale v současnosti se případ projednává u soudu a dostalo se mu mediální pozornosti.

U soudu zazněly detaily z inkriminovaného dne 18. dubna, kdy byl Khan na večeři s manželkou Faryal Makhdoom a jejich přítelem Omarem Khalidem v podniku Sahara Grill v Leytonu na východě Londýna. Ozbrojený lupič se k němu rozběhl a křičel na Khana, aby sundal hodinky. Jednalo se přitom o unikátní kus Franck Muller Vanguard Chronograph za bezmála dva miliony korun.

Podle dostupných informací v případu figuruje hned několik osob – trojice pětadvacetiletých mužů Ahmed Bana, Nurul Amin a Ismail Mohammed, kteří nadále popírají spiknutí za účelem spáchání loupeže, a ještě jednadvacetiletý Dante Campbell, který se již dříve přiznal, že držel zbraň.

Policie měla k dispozici kamerové záznamy, které byly hlavním důkazním materiálem, z nějž vypozorovali, že Amin a Mohammed seděli nedaleko trojice a sledovali ji přímo v restauraci. V jeden moment přijal Mohammed hovor zřejmě od Bany, jenž čekal venku ve stříbrném Mercedesu. Když Khan a jeho společnost odcházeli z restaurace, zastavili se ještě před restaurací, kde se pozdravili s několika lidmi. Následně se proti nim lupič rozeběhl se zbraní v ruce. Muži poté s lupem odjeli.

Přestože se cenné hodinky zatím nepodařilo vypátrat, poděkoval veřejně Khan starostovi Londýna Sadiqu Khanovi za jeho podporu v celém průběhu šetření. Zároveň chce upozornit na rostoucí kriminalitu se zbraněmi ve Spojeném království.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám