Hlavní obsah
Článek

Angela Bassett (64) je výborná herečka, ale tuhle roli nezvládla, shodují se v mírnějších z komentářů lidé na internetu, kteří viděli záběry zdrcené herečky po oznámení vítězky v kategorii nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. V té byla za film Black Panther: Wakanda nechť žije nominována i Bassett, odnesla si ji ale nakonec Jamie Lee Curtis za roli v akční komedii Všechno, všude, najednou.

Na rozdíl od dalších hereček, u nichž rovněž zůstalo jen u nominace, Angela nedokázala zakrýt zklamání, které se u ní po vyhlášení jména její na rok stejně staré kolegyně dostavilo. Rodačka z New Yorku měla na krajíčku a nedokázala ze sebe vymáčknout pro Jamie ani potlesk.

Její reakce si vysloužila řadu nepěkných komentářů od veřejnosti. Na hereččinu obranu však nelze nezmímit, že se do obdobné situace dostala již podruhé. Poprvé byla nominována na nejuznávanější herecké ocenění v roce 1993 za životopisný snímek Tina Turner, za který si o pár měsíců dřív vysloužila Zlatý globus. Úplně stejný scénář se opakoval i letos, kdy si za roli v Pantherovi odnesla Zlatý globus, nominaci na Oscara ale již neproměnila.

Reklama

Další články

Načítám