Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neděli byl po dlouhých letech poprvé spatřen v ulicích Santa Fe ve státě Nové Mexiko nezapomenutelný americký herec Gene Hackman. Držitel dvou Oscarů, který odešel do hereckého důchodu téměř před dvěma dekádami po svém posledním filmu Starosti pana starosty, si zajel do jednoho z místních fast-food řetězců pro oběd.

Třiadevadesátiletý herec si v drive-thru zakoupil colový nápoj a hamburger, do kterého se s chutí zakousnul ještě předtím, než vyrazil o kousek dál k čerpací stanici. Tam natankoval své bílé SUV a zastavil se ještě pro kávu.

Hackman má na svém kontě řadu hereckých ocenění včetně čtyř Zlatých glóbů, dvou cen BAFTA či dvou Oscarů. Prvního získal za hlavní herecký výkon v roce 1971 ve Francouzské spojce a druhého o 21 let později za vedlejší roli ve westernu Clinta Eastwooda Nesmiřitelní. Nominace na toto ocenění si vysloužil ještě za své výkony ve filmech Bonnie a Clyde, Nikdy jsem nezpíval svému otci a Hořící Mississippi.

Z prvního manželství s Faye Maltese má tři děti – syna Christophera Allena a dcery Elizabeth Jean a Leslie Anne Hackman. Jeho druhou ženou je klavíristka Betsy Arakawa, společně žijí již řadu let právě v Santa Fe.

Reklama

Další články

Načítám