Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V katedrále svatého Víta v Praze se konalo poslední rozloučení s legendárním slovenským režisérem Jurajem Jakubiskem. Mši od 12 hodin sloužil kardinál Dominik Duka, smuteční proslov pronesl bývalý prezident Václav Klaus, který byl Jakubiskovým rodinným přítelem.

Na mši samozřejmě nechyběla rodina Juraje Jakubiska - manželka Deana, syn Jorik a dcera Janette se syny. Rozloučit se přišli také režiséři Jiří Strach a F. A. Brabec, Václav Upír Krejčí, Bára Štěpánová s manželem nebo moderátorka Martina Kociánová.

Václav Upír Krejčí vzpomínal na Juraje Jakubiska.

Úspěšný filmař Juraj Jakubisko zemřel minulý pátek 24. února ve věku 84 let. Tvůrce snímků Bathory nebo Post Coitum v posledních letech trápilo zdraví. Prodělal velmi těžký covid, a poté byl hospitalizován kvůli problémům s ledvinami.

Už v roce 2012 Jakubisko podstoupil transplantaci srdce. Poslední dny strávil ve velmi vážném stavu v IKEMu. I navzdory zdravotním komplikacím se režisér stále snažil pracovat. Svou energii věnoval dokončení snímku Perinbaba, dopsal scénář k filmu Kruh v Kruhu a v posledních letech se pustil také do malování.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám