Hlavní obsah
Článek

Na TV Nova již brzy odstartuje Pohlreichův souboj restaurací. Kulinářská show postupně představí dvanáct špičkových restaurací z celé České republiky, které se mezi sebou utkají o titul té nejlepší.

Proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Dostanou několik úkolů, včetně zátěžového testu. Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také servis, to, jak se lidé v dané restauraci cítí a jak fungují týmy. Následně se proti sobě obě restaurace postaví v kuchyni Zdeňka Pohlreicha (66).

„Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chceme ukázat ty nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl jsem ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií,“ prozradil Pohlreich s tím, že v pořadu nebude za ironického a přísného „kata,“ jak ho někteří lidé stále vnímají. Tentokrát bude spíše za mírného konzultanta.

„Každá změna je složitá a v mém věku obzvlášť, ale snad to nebylo tak špatné. Pro mě bylo fajn, že nebylo třeba nic moc hrát, úroveň je skutečně zásadně lepší, a to je vždycky příjemné,“ řekl.

Zdeněk má také jasno v tom, co bude diváky na novém pořadu zřejmě bavit. Také by byl ovšem rád, kdyby si z něj něco odnesli.

„Já bych rád, aby si lidé uvědomili, jaká ta práce je a jak strašně moc se ta úroveň zlepšila. Jasně, pořád bude blbých hospod víc než těch dobrých, ale každá nová bude lepší než ty předešlé. A nezapomeňte dát spropitné svému číšníkovi, jinak to nebude nikdo dělat,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám