Hlavní obsah
Článek

Čtyřiadvacátého května tomu budou dva roky, co na následky udušení zvratky po divokém mejdanu zemřel fenomenální zpěvák Petr Muk (†45). Až nyní jeho manažer Richard Dušák byl schopný říci, jak ho tehdy našel na smrtelné posteli. „Bylo hrozný vidět svého nejlepšího kamaráda, jak tam ležel na zádech jako při té slavné otočce, kterou dělal na pódiích, s roztaženýma rukama, jak kouká do nebe,“ říká v dokumentu Otevřená náruč Petra Muka Dušák.

Dokument, který televize Barrandov v rámci cyklu Legendy televizní zábavy odvysílá v pondělí večer, přináší i zpověď jeho někdejší partnerky Míši Klimkové, která se rozpovídala o Mukových pověstných depresích. „Dokázal poučovat různé úředníky o tom, jak by co mělo být. Dokázal být nepříjemný, říkal věci, které se normálně neříkají. Ale pak spadl do depresí a to už se poznalo podle toho, že hrával smutné melodie, kterým jsme říkali dumky, potřeboval víc spát, nechtěl vycházet z bytu. Nevěřil si, že v muzice bude ještě nějak platný,“ tvrdí Klimková.

Podle ní si její bývalý přítel také vyčítal to, že nedokázal zabránit sebevraždě Karla Svobody. „Nikdy si neodpustil, že Karlu Svobodovi včas nedodal lékaře, psychiatra. Měl pocit viny, že mu nepomohl. Petr vždycky chtěl pomáhat lidem, kterých si vážil,“ dodává Klimková.

Právě během života s ní Muk málem zahynul při autonehodě. „Jednou jel se svojí tehdejší přítelkyní Míšou po dálnici. Ona řídila, on spal. Do cesty jí vletěl králík, a protože tou dobou měla absolutní buddhistický představy o tom, že bez ohledu na nic nelze zabít živého tvora, dupla na brzdu. Auto se začalo chovat nepředvídatelně a letělo kamsi a rozmlátilo se o billboard – a to byl billboard na Petrův koncert,“ říká v dokumentu hudební boss Vladimír Kočandrle.

Reklama

Další články

Načítám