Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karneval v Riu de Janeiro patří k nejočekávanějším událostem v Brazílii. Po covidovém útlumu se rytmy samby naplno vrátily do ulic a ponesou se městem až do nadcházejícího víkendu.

Velkolepá událost nese i českou stopu. Na slavném karnevalu totiž nechybí ani specialistka na sambu a vítězka StarDance Veronika Lálová (32). Ta se na karnevalu objevila jako takzvaná musa, což je pro tanečnici prestižní záležitost, protože v průvodu tančí sambu sólo a není součástí žádné větší skupiny. Všechny zraky se tak v jeden okamžik upírají jen na ni.

„Na karnevalu jsem poprvé v roli musy tančila v roce 2020. Po covidové pauze jsem si mohla tento úžasný zážitek znovu zopakovat a jsem za to šťastná, protože to bylo úžasné. Tribuny byly plné a ta euforie všech byla strhující. Karnevalový průvod na slavném Sambódromu jsem si užila v sobotu a příští sobotu mě ještě jeden na ulici čeká,“ svěřila Super.cz Lálová, díky níž vlály v hledišti i české vlajky.

„Letos to byl díky české vlajce a fandění českých turistů na Sambódromu ještě silnější zážitek. Bylo to až dojemné, děkuji jim za to,“ dodala specialistka na sambu, která je v Brazílii nejen jako tanečnice, ale také coby průvodkyně s jednou cestovní agenturou.

„Vzali jsme české turisty na prohlídku ikon Ria a samozřejmě také na karneval. Už teď připravujeme program na karneval v roce 2024 a také novinku: taneční zájezd pro dámy,“ pochlubila se Lálová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám