Hlavní obsah
Článek

Devatenáctiletá herečka Bella Ramsey, která se proslavila rolí válečnice Lyanny Mormont v seriálu Hra o trůny a v současnosti hraje v dalším seriálovém hitu The Last Of Us, se nechala slyšet, že je nebinární. Rodačka z Nottinghamu uvedla, že je pro ni vzrušující, když ji někdo nazve ‚on‘ a že jí je jedno, jaká zájmena se ve spojení s ní používají.

Ramsey se tak zařadila mezi další slavné osobnosti, které se podobně jako ona cítí genderově neutrální či pansexuální (jsou sexuálně přitahovaní lidmi bez ohledu na jejich pohlaví). Patří mezi ně například zpěvačka Demi Lovato, herečky Liv Hewson, Janelle Monáe a Brigette Lundy-Pain, zpěváci Sam Smith a Shamir, rapperka Angel Haze, modelky Ruby Rose a Indya Moore, herci Nico Tortorella, Lachlan Watson či transgender herec Elliot Page. Nebinární je rovněž zpěvačka Ashnikko, která na sebe strhla pozornost na nedávném udílení cen BRIT, kam dorazila v šatech z gumy a tělem dozdobeným boulemi.

Bella Ramsey v rozhovoru pro britský G2 mluvila zároveň o tom, jak její proměnlivá identita ovlivnila ztvárnění Ellie v seriálovém hitu odehrávajícím se během globální pandemie, která proměňuje nakažené ve stvoření podobající se zombie. Po většinu natáčení nosila stahovací pás přes hrudník, což jí prý pomohlo soustředit se na natáčení. Herečka si je ale zároveň vědoma, že to pravděpodobně není nic zdravého.

Reklama

Další články

Načítám