Hlavní obsah
Článek

V sobotu Česko zasáhla smutná zpráva. Do hereckého a pěveckého nebe odešla Naďa Urbánková (†83). O její smrti informovala její dcera Jana Fabiánová. „S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá Slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3. 2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19.“

Zpráva zasáhla rodinu, fanoušky, ale samozřejmě i přátele. Odchod zpěvačky oplakala i bývalá první dáma Dagmar Havlová (71). „Včera jsem Naďu slyšela zpívat v rádiu a pomyslela jsem si, co asi dělá. Tak teď už to vím. Buď tam nahoře šťastnější, moje milá Naďo, vždy skrývající své bolesti. Noblesní, humorná. Buď sbohem,“ napsala paní Havlová na sociální síti.

Naďa Urbánková byla velkou bojovnicí. Před 14 lety se musela podrobit operaci kvůli rakovině prsu. Zákeřnou nemoc nakonec porazila, ale odstranění prsů, chemoterapie a ozařování jí nenávratně poškodilo lymfatický systém. Na podzim loňského roku tyto následky způsobily, že zpěvačka musela být opět hospitalizována. Nejdříve v Pelhřimově, posléze v Praze. Nikdy ale na sobě nedala znát bolest a byla tak inspirací pro další, kteří se nachází v podobné situaci. Bohužel ale oslabený organismus nakonec po prodělání covidu nevydržel a zpěvačka odešla do uměleckého nebe.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám