Hlavní obsah
Článek

Dva členové populární slovenské kapely Smola a Hrušky byli zatčeni policejní hlídkou.

Rockeři v opilosti zcela zdemolovali bar jedné z restaurací v jihočeském Milevsku, za což jim podle zákona hrozí až rok vězení nebo tučná pokuta. Zničené vybavení kuchyně a baru, pomočené zdi, rozbité lahve od alkoholu a dva muži spící na zemi. Takový pohled se naskytl majitelům jednoho z hotelů v Milevsku, kteří na oba mladíky zavolali policii. Ta nakonec musela proti výtržníkům použít donucovacích prostředků.

„Po koncertu jsme na pokoji trochu oslavovali. Vůbec jsme si nevšimli, že se ti dva vypařili. Jak jsme později zjistili, sjeli dolů nákladním výtahem do restaurace, kde už dávno nikdo nebyl. Tak se obsluhovali sami. Nakonec je asi vylekaly zamčené dveře a začali panikařit,“ vysvětluje zdroj blízký kapele počínání svých kolegů. „Je nám to celé strašně líto,“ dodává.

Podle Ondřeje Končelíka z obvodního oddělení milevské policie ale ke stíhání zřejmě nakonec nedojde: „Ke velké škodě na hotelu došlo, ale dohodli se s provozovatelem, že škodu uhradí. Udělali jsme proto zápis incidentu a zbytek už je na nich.“

Smole a Hruškám přesto hrozí soud v případě, že se s majitelem hotelu na odškodnění nedohodnou. Jisté není ani to, zda budou moci vystoupit jako hosté na pátečním koncertu Rybiček 48 v pražských Kbelích, kde měli pokřtít své nové cédéčko.

Reklama

Další články

Načítám