Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tomu se ani nechce věřit, ale někdejší pěvecký idol Víťa Vávra (58) chystá velký comeback! S takovým úsměvem to ovšem nezachrání ani podmanivá slova jeho největší pecky, ve které zpívá o tom, že „chce mít tu smutnou holku s citrónovou šálou“, při jejímž poslechu fanynky omdlévaly blahem.

Vítězslav Vávra si snaží od dob své největší slávy v osmdesátých letech udržovat stále stejnou image. Jeho delší vlasy jsou sice už lehce prošedivělé, to by ale nevadilo. Horší je to s úsměvem, kterým na nedávné akci, jíž bylo nahrávání rozhlasového pořadu Neočekávaný dýchánek pro Český rozhlas Plzeň, oblažoval přítomné hosty, a který by si rozhodně zasloužil revizi.

Právě tam také přiznal, že chystá comeback. „Mám dost vystoupení a zakládáme kapelu, kde budu tak šest písniček na bicích hrát sám a pak to přenechám mladšímu kolegovi a budu jen zpívat,“ vysvětlil Vávra, který si kromě špatných zubů na zdraví rozhodně nemůže stěžovat. „Zdraví slouží výborně, cigára a pivo chutná normálně,“ smál se zpěvák, který se měl před víc jak třiceti lety stát Zlatým slavíkem. „V roce 1981 mi Olga Čermáková z Mladého světa volala, že se stanu Zlatým slavíkem. Ale čtyři dny před vyhlášením se ozvali znovu, že přišel pokyn, že Slavíkem nebudu. Nakonec jsem byl třetí. Stejně mi to přineslo hodně vystoupení, ale Zlatým slavíkem jsem nikdy nebyl,“ řekl.

O jeho chuti do života svědčí i to, že si na stará kolena pořídil druhé dítě. „Pořídil jsem si vlastní „vnučku“ v padesáti se třetí ženou. Je to napůl Maďarka a napůl Ukrajinka a jmenuje se Světlana. Mám devítiletou holčičku, učím se s ní a vodím ji do školy,“ řekl Vávra, který má z prvního manželství ještě pětatřicetiletého syna.

Reklama

Další články

Načítám