Hlavní obsah
Článek

Seriál o prvních láskách, ale také o hledání smyslu života. To byl Dawsonův svět, který sklízel velký úspěch, a tak se nakonec dočkal šesti sérií. A z herců, kteří do té doby nebyli příliš známí, udělal přes noc hvězdy. Podívejte se, co dnes dělají jeho hlavní hrdinové.

Dawsona Leeryho, po kterém byl seriál pojmenovaný, si zahrál James Van Der Beek (45). Tehdy byl vybrán asi z 500 účastníků konkurzu. James zůstal u herectví, pochvaly sklízel za seriál Mrcha od vedle, kde si zahrál sám sebe, nikdy už ale nedosáhl takové popularity jako díky seriálu Dawsonův svět. „Před pětadvaceti lety se můj život změnil. Ne postupně, okamžitě. Existoval život, než jsem se stal slavným a život potom. Oba měly své výhody a své překážky,“ zavzpomínal herec na sociální síti.

Zajímavější než herecký je možná soukromý život Jamese Van Der Beeka. Se svou manželkou Kimberly má už šest dětí.

Joey Potter v podání Katie Holmes (45) díky seriálu nastartovala svou hereckou kariéru, i ona se ovšem proslavila hlavně svým soukromým životem, když se v roce 2006 stala manželkou Toma Cruise. Narodila se jim dcera Suri a vztah vydržel šest let. Objevila se ve filmech Telefonní budka nebo Batman začíná. Tato role jí ale vynesla nominaci na Zlatou malinu, kterou herci získávají za nepříliš přesvědčivé herecké výkony. Úspěch jí přinesla role v seriálu Kennedyové. V jejím životě ale velkou roli hraje i móda, její outfity jsou často chváleny, někdy se ale stávají i terčem kritiky.

Největší úspěch ve filmovém průmyslu ovšem sklidila Michelle Williams (42) alias Jen Lindley, která byla za své výkony čtyřikrát nominována na Oscara. Výrazně se prosadila ve filmech Zkrocená hora, Blue Valentine: Milostný příběh, Můj týden s Marilyn nebo Místo u moře. Zasnoubená byla s hercem Heathem Ledgerem, se kterým má dceru Matildu Rose Ledger. Rozešli se jen pár měsíců předtím, než herec navždy opustil tento svět. V současné době je vdaná za režiséra Thomase Kaila a má už tři děti.

Roli Paceyho Wittera si v seriálu zahrál Joshua Jacskon (44). Jeho kariéra pokračovala dál, objevil se ve filmech Temná legenda, Velmi nebezpečné známosti nebo Lebky. V současné době se ale stejně jako u některých kolegů nejvíce probírá jeho soukromý život. Joshua v roce 2018 potkal svou nynější manželku Jodie Turner-Smith, se kterou má dvouletou dceru Janie a při každé příležitosti dává najevo, jak svou ženu vroucně miluje.

Reklama

Další články

Načítám