Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Epický návrat k filmu. I tak by se dal shrnout výkon Brendana Frasera (55) ve snímku The Whale, za nějž si včera odnesl první významnou cenu, a sice na udílení Critics' Choice Awards. Když si přebíral ocenění za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, šlo bezesporu o nejdojemnější moment večera.

Fraser slzel a vzlykal tolik, že si párkrát během děkovné řeči musel dát pauzu, aby se nadechnul. K slzám dojal i osazenstvo v sále včetně své partnerky Jeanne Moore, které rovněž tekly slzy proudem.

„Pokud jste někdo jako Charlie, kterého jsem hrál. Pokud bojujete s obezitou nebo máte pocit, že tápete v temnotě, chci, abyste věděli, že máte sílu zase se postavit na nohy a vyjít na světlo. A dobré věci se začnou dít,“ vzkázal mezi vzlyky herec a jedno oko v sále nezůstalo suché.

Brendan pochopitelně hovořil o své roli morbidně obézního chlapíka s psychickými problémy, kterého ztvárnil v dramatu Darrena Aronofského. Fraser byl pro roli ideální nejen díky svému talentu, ale protože sám dobře ví, jak se žije obézním lidem. Jeho nejstarší syn Griffin bohužel trpí obezitou a autismem a vyžaduje speciální péči. Žije s hercem, který se o něj stará.

Fraser kývnul na hlavní roli po téměř deseti letech a vyplatilo se. Po premiéře v Benátkách sklidil aplaus dlouhý šest minut, a bylo jasné, že ceny budou následovat. A že měl ve své kategorii slušnou konkurenci. Mimo jiné porazil Austina Butlera (32), jehož nominovali za snímek Elvis.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám