Hlavní obsah
Článek

Americký spisovatel, herec, producent a režisér Mike White zažil opravdu emotivní večer. Na udílení Zlatých glóbů ho nejprve rozplakala herečka Jennifer Coolidge, která ho během své děkovné řeči vychválila až do nebe, později si i on odnesl cenu za svůj seriál Bílý lotos. Tu už ale přebíral značně ovíněný, jak sám přiznal.

White, který seriál napsal, zrežíroval a produkoval, chtěl vyšvihnout děkovnou řeč v italštině, aby vzdal hold Sicílii, kde se druhá série Bílého lotosu točila, ale už to bohužel nedal.

„Chtěl jsem pronést děkovnou řeč v italštině, ale už jsem moc opilý,“ prohlásil na úvod a odrovnal přítomné. „To proto, že nezbylo žádné jídlo!“ hájil se. „Když jsem tam přišel, řekli mi, že nic nezbylo, že můžu jenom pít.“

Navzdory svému stavu nicméně zvládl řečnit obstojně. Neopomněl poděkovat účinkujícím z Bílého lotosu, pro které by „klidně schytal kulku, i když ne do srdce“, jak zavtipkoval. Speciálně pak vyzdvihl Jennifer Coolidge, jež si odnesla cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli.

„Je prostě úžasná. Šla do toho se mnou, i když jste všichni odmítli. Vy všichni, jak tu sedíte, jste odmítli a ona kývla. Je to tak uspokojující,“ dodal směrem k publiku, které už řvalo smíchy.

Mikeova děkovná řeč byla, zřejmě i díky alkoholovému opojení, velmi uvolněná a od srdce. A ocenili to i diváci. „Opilý Mike White v přímém přenosu, kterému je všechno jedno, je přesně způsob, jakým chci v tomto roce žít,“ vzdali mu hold na Twitteru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám