Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár měsíci si Lucie Vondráčková (44) zahrála roli Ivy Janžurové z legendární scény s Felixem Holzmannem Včera, dnes a zítra. Ve spolupráci s hercem Davidem Šírem, který ztvárňuje zesnulého komika, pokračuje dál. A ještě ji rozšířila.

Když nás pozvala do divadla Semafor na představení Felix Holzmann a host, opravdu jsme nečekali, že se převtělí i do mužských rolí, které původně se Šírem hrál kolega Mirek Reil. "On měl většinu scének s muži a říkali jsme si, že by byla škoda, kdybych tam byla jen na tu jednu, kterou už jsem hrála," vysvětlovala. Představení se hrálo na zkoušku, zda se bude opakovat, se zatím rozhoduje.

Lucka musela mít ve scénkách hlubší hlas, z doktora Votočka v původní scénce se tak například stal doktor Vondráček. "Bavilo mě to, ale pro mě to spíš byla taková výpomoc kamarádům," upřesnila. Že by z ní měl radost Reil, jemuž "ukradla" kus role, se ale tak říct nedalo. "Sebrala mi prostě práci, ale byl to naprosto důstojný zástup. Tak prostě nebudu mít, budu ji mít jinak nebo jinde," snažil se žertovat.

V našem videu jsme toho rozebrali víc. Mimo jiné to, že jde vlastně o takového Shakespeara naruby, kdy kdysi hrávali ženské role muži. "Myslím, že nastal čas, aby to bylo naopak a ženy hrály mužské role," uzavřela se smíchem Vondráčková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám