Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z nejpropíranějších skandálů prince Harryho (39), které byly připisovány jeho mladické nerozvážnosti, byla nacistická uniforma, kterou si na sebe oblékl na party v roce 2005. Harry se nyní k incidentu vrací ve své nové knize Spare, v níž nešetří detaily o své rodině. A rovněž tento svůj prohřešek dává částečně za vinu svému staršímu bratrovi a jeho tehdy ještě přítelkyni Kate Middleton (42).

Ve svých pamětech popsal, že zvažoval, zda si na večírek s názvem Native and Colonial (domorodé a koloniální), který pořádal olympijský jezdec na koních Richard Meade k příležitosti narozenin jeho syna Harryho, oblékne nacistickou uniformu nebo uniformu pilota.

Když se údajně tehdy dvacetiletý princ zeptal na názor Williama a Kate, okamžitě řekli: „Nacistická uniforma! Horší než Willyho leopardí kostým. Mnohem srandovnější!“ A kvíleli prý u toho smíchy. William se totiž akce prý účastnil také a údajně se oblékl do přiléhavého černého trikotu s leopardím vzorem, ocasem a tlapkami.

Fotografie Harryho v béžové uniformě s hákovým křížem na levém rameni následně obletěly celý svět a nejen on, ale potažmo i celá královská rodina, měli z ostudy kabát. Vévoda ze Sussexu si záhy po uveřejnění záběrů sypal popel na hlavu a se slovy: „Velmi se omlouvám, pokud jsem někoho urazil nebo ztrapnil. Byla to špatná volba kostýmu a omlouvám se,“ kál se.

Incident zmínil rovněž ve třetím díle série Netflixu Harry a Meghan, když řekl, že to byla jedna z největších chyb jeho života.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám