Hlavní obsah
Článek

Vdova po Václavu Havlovi (†75) odložila necelé čtyři měsíce po smrti svého muže smutek a přestala se oblékat výhradně do černých šatů. Když Dagmar Havlová (71) předávala cenu nejlepšímu básníkovi na cenách Magnesia Litera, na pódiu Nové scény Národního divadla se objevila v zelené sametové róbě. A byla samý úsměv. Dokonce žertovala s moderátory večera Aňou Geislerovou a Jiřím Havelkou na téma neexistujících knih jejího zesnulého muže.

Názvy, které pro ně vymyslel Havelka, jenž je přítelem půvabné herečky Terezy Voříškové (34), byly vskutku bizarní. Třeba Kuchařka pro psa následována Kuchařkou pro Chartu 77. "On už se někdo najde, kdo je napíše," řekla s úsměvem paní Dagmar. Václav Havel vždy literární ceny podporoval, ona jde v jeho stopách. Předávala právě cenu za poezii, protože Havel kromě dramat psal také básně.

Kdo na ČT 2 předávání cen nesledoval, udělal chybu. Byly totiž jedněmi z letošních nejvyvedenějších a moderátorský tým Geislerová a Havelka příjemně překvapil, přestože se Aňa několikrát přeřekla. "Takže já se loučím, už mě tady nikdy neuvidíte," prohlásila na závěr sebekriticky, i když byla na předávání Magnesia Litera oslovena pořadateli už počtvrté.

Reklama

Další články

Načítám