Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Každý, kdo si někdy nechal odhalit kořeny své rodiny, nejspíš zjistil něco překvapivého. Edward Norton (53) se teď může pyšnit zajímavým předkem - jeho dávnou příbuznou je skutečná dáma, která se stala předlohou postavy ze slavné animované pohádky.

Americký herec se zúčastnil pořadu „Finding your roots,“ který zkoumá rodokmen. Podobný pořad před časem vysílala i Česká televize s názvem Tajemství rodu. A Edwardu Nortonovi se dostalo skutečně velkolepého odhalení. Jeho dvanáctou prababičkou totiž byla indiánská dívka Pocahontas, která se 5. dubna 1614 ve městě Jamestown provdala za osadníka z Virginie Johna Rolfa.

„Teď to tu máte přímo na papíře, o tom není pochyb, spojení s vaší dvanáctou prababičkou a pradědečkem, Pocahontas a Johnem Rolfem,“ řekl herci historik a moderátor pořadu Henry Louis Gates Jr. Norton ale moderátora velmi překvapil - v rodině prý právě o těchto předcích kolovaly fámy, a tak byl rád, že se konečně potvrdily.

Už méně nadšený byl herec ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeden z jeho předků jménem John Winstead byl nalezen v záznamech jako vlastník otroků v roce 1850 v Severní Karolíně. Na to Edward Norton odpověděl, že žádnému člověku by takové odhalení nemělo být příjemné, ale je třeba se s historií seznámit a pak se s ní teprve nějakým způsobem vypořádat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám