Hlavní obsah
Článek

Bill Cosby (85) chce udělat tlustou čáru za posledními roky, během kterých se s ním táhla různá obvinění ze sexuálních napadení. Americký komik prozradil, že by se chtěl vrátit na jeviště se svou show.

Mnoho lidí si nejspíš myslelo, že se Bill Cosby po mnoha problémech z minulosti stáhne z veřejného života. Opak je ale pravdou. Komik na rok 2023 plánuje turné se svým komediálním programem. „Ano, protože v mém vyprávění je tolik zábavy,“ uvedl v radiové talk show Now With Scott Spears. Zprávu potvrdil i komikův mluvčí Andrew Wyatt. „Chceme se vrátit na jaře nebo v létě 2023,“ řekl magazínu Entertainment Tonight.

Před lety se proslavil jako hlavní postava v úspěšném sitcomu The Cosby Show. Od roku 2015 se už ale jeho jméno spojovalo hlavně s případy sexuálního napadení. V prosinci roku 2014 na něj podala žalobu Judy Huth, kterou měl Bill Cosby jako nezletilou zneužít v sedmdesátých letech. Případ byl v roce pozastaven v roce 2017, kdy komik čelil trestnímu stíhání za různá sexuální napadení ze strany více než 60 žen.

V roce 2018 pak byl odsouzen za zdrogování a znásilnění někdejší přítelkyně Andrey Constand a strávil ve vězení více než dva roky. V červnu roku 2021 ale pensylvánský nejvyšší soud jeho odsouzení zrušil a komik byl propuštěn na svobodu. O rok později soud v Santa Monice vynesl verdikt v původním případu napadení nezletilé a Cosby musel ženě vyplatit půl milionu dolarů, tedy v přepočtu 11,3 milionů korun za citové strádání.

Jeho poslední turné se odehrálo v roce 2015 a provázely jej značné protesty. Dá se tak očekávat, že ani při jeho dalším působení v zábavním průmyslu se problémům nevyhne.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám