Hlavní obsah
Článek

Baskytarista skupiny Rage Against The Machine Tim Commerford (54) promluvil o svém tajném boji s rakovinou prostaty. Muzikant popsal, že po vyoperování prostaty velmi trpěl, a to fyzicky i psychicky.

Vážnou nemoc odhalili lékaři muzikantovi náhodou, když musel podstoupit sérii vyšetření kvůli životní pojistce. Tim prozradil, že lituje toho, že na vyšetření nešel dříve, protože na rakovinu zemřeli oba jeho rodiče, otec ve věku sedmdesáti let a matka ve čtyřiceti. Vyšetřit se nenechal i proto, že se cítil ve výborné fyzické formě a nemoci nic nenasvědčovalo.

Otci dvou dětí byla prostata vyoperována jen několik týdnů předtím, než s kapelou odjel celé turné. O jeho zdravotním stavu věděla jen rodina a členové skupiny. Tim Commerford přiznal, že během zotavování po operaci velmi trpěl.

„Fyzické utrpení po operaci, nikdy jsem necítil takovou bolest. Vždycky jsem si myslel, že jsem docela odolný vůči bolesti, ale tohle mě srazilo na kolena,“ řekl muzikant zpravodajskému webu SPIN.

Tim Commerford také prozradil, že se boj s nemocí podepsal i na jeho psychice a je pro něj velmi složité fungovat v běžném životě. „Je pro mě velmi těžké nezhroutit se a nepropadat emocím,“ řekl baskytarista. Zároveň ale řekl, že je připravený vydat se na dlouhou cestu, která povede k úplnému uzdravení.

Reklama

Další články

Načítám