Hlavní obsah
Článek

Zvířata málokdy ocení slávu, doprovázenou zástupy fanoušků a světly reflektorů, tak jako lidé. To je i případ Buddyho, drobného psíka rasy Lhasa Apso, který společně se svou paničkou Pippou Langhorne exceloval při loňském ročníku soutěže Britain's Got Talent.

Pippa je nadaná zpěvačka a v tomto případě stoprocentně platí pořekadlo „jaký pán, takový pes“. Rovněž talentovaný Buddy svou paničku doprovází vysokým psím hlasem, jejich specialitou je klasická hudba a opera.

Zvláštní duo si loni vysloužilo aplaus ve stoje, a ačkoliv skončili v semifinále, zahájili úspěšnou kariéru.

Na Buddyho, který si zpočátku pozornost publika užíval, toho ale bylo moc. „Prostě se nedokázal vyrovnat s každodenním životem ve světle reflektorů, s tím, že byl stále obklopen dětmi a dalšími psy,“ citoval deník The Sun 21letou Pippu.

„Začal být agresivní, nekousal, ale štěkal a vrčel. A také přestal zpívat. Když přišli lidé, schovával se,“ popsala.

Panička proto zrušila všechny vystoupení a svému mazlíčkovi našla psí terapeutku. Po čtyřech měsících, během nichž se Buddy vyhýbal všem situacím, které by mu byť jen trochu připomínali vystoupení, se pomalu dává do pořádku. „Teď už děláme příležitostná představení a Buddy si to užívá,“ tvrdí Pippa.

Reklama

Další články

Načítám