Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Céline Dion (56) diagnostikovali tzv. Stiff Person Syndrome (SPS), vzácné neurologické onemocnění, které způsobuje ztuhlost svalů, neschopnost kontrolovat pohyby a mění pacienty v „lidské sochy“.

Zpěvačka diagnózu sama oznámila ve videu na svém Instagramu, kde také se slzami v očích uvedla, že je příčinou zrušení jejího únorového evropského turné.

„Jak víte, jsem otevřená kniha. Do teď jsem o tom nebyla připravená hovořit, ale teď už jsem,“ uvedla. „Delší dobu se potýkám se zdravotními problémy a je pro mě těžké jim čelit a mluvit o nich,“ přiznala emotivně.

„Nedávno mi zjistili SPS, který postihuje tak jednoho z milionu. Stále to onemocnění studujeme, ale už víme, že způsobovalo všechny ty křeče, kterými jsem v poslední době trpěla,“ popsala.

Dále uvedla, že křeče bohužel ovlivňují její každodenní život, mají vliv na chůzi i její hlasivky. „Bolí mě vám dnes sdělit, že kvůli tomu nebudu schopná odehrát v únoru evropské turné,“ oznámila se slzami v očích.

Fanoušky následně ujistila, že je obklopena skvělým týmem lékařů, který o ni pečuje, a má také plnou podporu svých dětí.

„Každý den pracuji se sportovními lékaři, abych zase nabrala sílu a mohla znovu vystupovat, ale musím říct, že je to náročné,“ přiznala přece jen. „Vše, co znám, je zpěv. To jsem dělala celý život, a to je to, co miluji ze všeho nejvíc. Moc mi chybíte, moc mi chybí vidět vás všechny naživo z pódia,“ dodala na závěr s tím, že vždy dělá své show na 100 %, a to jí její stav teď zkrátka neumožňuje.

Závěrem všem poděkovala a popřála pevné zdraví. Céline sama se nyní zaměří na to své. SPS se bohužel nedá vyléčit, se správnou léčbou se nicméně dá zbrzdit jeho postup a minimalizovat příznaky.

Céline už v lednu zrušila ze zdravotních důvodů turné po USA, ze stejných důvodů o pár měsíců později sérii koncertů v Las Vegas. V rámci aktuálně zrušeného únorového turné se tedy přesouvá i zpěvaččin pražský koncert.

"Celkem 23 koncertů se nově uskuteční na jaře přespříštího roku. První zastávkou obnoveného turné bude pražská O2 arena, kde kanadská hvězda vystoupí 6. března 2024," oznámila O2 arena.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám