Hlavní obsah
Článek

V kostele svatého Mikuláše na pražském Staroměstském náměstí se v pátek konalo poslední rozloučení s herečkou a zpěvačkou Zuzanou Burianovou (†75). Herečka, jež žila ve Švýcarsku, zemřela náhle v říjnu na následek pádu ze schodů.

S oblíbenou herečkou se rozloučila řada přátel a kolegů z divadla Semafor, kde Burianová v minulosti zářila. Její památce se přišli poklonit Luděk Sobota (80) s manželkou Adinou, zpěvák Milan Drobný (79), zpěvačka Miluška Voborníková či Dáda Patrasová (67).

Burianová svůj pěvecký um naplno projevila právě v divadle Semafor. Nejslavnější songy byly ty, k nimž psal geniální texty Jiří Grossmann. Za všechny připomeňme duet Ano, pane Jiří či písničku Máš už jít, v níž se vyrovnával s blížící se smrtí.

Burianovou si diváci pamatují také z celé řady menších filmových a seriálových rolí. Namátkou jmenujme například skladnici z komedie Vesničko má středisková nebo zdravotní sestru Zuzanu v seriálu Nemocnice na kraji města. Zahrála si také v seriálu Návštěvníci. Burianová se měla na Vánoce vrátit za rodinou do Česka. Bohužel už to ale nestihla.

Reklama

Další články

Načítám