Hlavní obsah
Článek

Z Francie dnes přišla velmi smutná zpráva. Ve věku 87 let zemřela na rakovinu herečka Myléne Demongeot, která si zahrála i po boku Louise de Funése. Blondýnka se v padesátých letech minulého století stala sex symbolem.

Myléne Demongeot se narodila v Nice, ve třinácti letech se ale s rodiči přestěhovala do Paříže. Jako malá dívka byla ve škole šikanována od spolužáků kvůli svému šilhání. V patnácti letech ovšem podstoupila operaci a poté už byl její zrak bez vady. Hrála na piano, navštěvovala kurzy herectví a vzhledem k její kráse není divu, že si také vydělávala jako modelka.

V roce 1953 se ale poprvé objevila ve filmu a ten se pro ni na další léta stal vášní. Proslavila se v roce 1957 v dramatické roli ve filmu Čarodějky ze Salemu. Tehdy byla oceněna i na karlovarském festivalu. Divácky známější jsou ale role ve filmech Tři mušketýři a Fantomas, kde hrála po boku Louise De Funése. Nenatáčela ovšem jen ve Francii, ale po celém světě.

Od začátku osmdesátých let se objevovala spíše jen na divadelních prknech, na přelomu tisíciletí se ale k natáčení vrátila a dokonce si za své herectví vysloužila několik nominací na filmové ceny.

S Brigitte Bardot ji nepojil jen podobný vzhled, ale také přátelství. V padesátých letech minulého století byla považována za sex symbol tehdejší doby. Myléne celý život věnovala ochraně zvířat. Jednatřicet let byla vdaná za režiséra Marca Simenona.

Reklama

Další články

Načítám