Hlavní obsah
Článek

Člen kapely Dr Feelgood Wilko Johnson zemřel ve věku 75 let. O jeho skonu informovali na Johnsonově oficiálním twitterovém profilu.

„Toto oznámení jsme nikdy nechtěli psát. A píšeme ho s těžkým srdcem. Wilko Johnson zemřel v pondělí 21. listopadu. Děkujeme, že budete respektovat soukromí rodiny v těchto těžkých časech. Odpočívej v pokoji, Wilko,“ zní prohlášení.

Původním povoláním učitel angličtiny výrazně ovlivnil britskou punkovou scénu. Kromě kapely Dr Feelgood účinkoval v průběhu let i s dalšími interprety a proslul svým nenapodobitelným stylem hry na kytaru.

Fušoval nicméně i do herectví, nejvíc proslul rolí sadistického královského kata Ilyna Payna ve Hře o trůny. Role němého bídáka mu šla skvěle, i když neměl žádný text.

Wilkovi v roce 2013 diagnostikovali rakovinu slinivky v konečném stádiu a dávali mu 10 měsíců života, po jedenáctihodinové operaci, během níž mu tříkilový tumor odstranili, však nad nemocí tehdy zvítězil. Rakovině v roce 2004 bohužel podlehla i jeho manželka Irene, s níž měl dva syny.

Reklama

Další články

Načítám