Hlavní obsah
Článek

Už jako policejní psycholožka Jana Chládková v seriálu Kriminálka Anděl zaujala herečka Helena Dvořáková televizní diváky. A to ještě netušili, že v reálu je ještě daleko krásnější. Když si přišla převzít cenu Thálie jako nejlepší činoherní herečka, Národní divadlo lapalo po dechu. Taková kráska se tady už dlouho neobjevila.

"Říkala jsem si, že zkusím takový francouzský styl, když všichni budou hodně načesaní. Ale bála jsem se, abych nevypadala jako šedá myška," řekla Super.cz s přehnanou sebekritikou nádherná herečka, která sbírá v posledních letech jednu cenu za druhou. Za hru v Divadle v Dlouhé, za niž dostala Thálii, už má doma i cenu Alfreda Radoka.

"Herectví je moje poslání. Pochopila jsem, že je to moje životní cesta a skrze ni poznávám sebe i svět kolem," míní Helena. "Došlo mi to až po škole, když už jsem byla nějaký ten pátek v angažmá. Přišlo to asi s nějakým prvním oceněním, když jsem dostala diváckou cenu v Městském divadle v Brně. Začala jsem si uvědomovat, že to má hlubší smysl, než aby to bylo jen řemeslo," domnívá se herečka.

To, že je krásná modrooká blondýna, podle ní nehraje roli. "Můžu odpovědět replikou ze hry Paula Clodella: Jestli jsem krásná, není to moje vina," smála se herečka, kterou mohou diváci kromě Kriminálky Anděl vídat hlavně na divadelních prknech. "Byla bych ráda, kdyby lidé chodili do divadla. Je to záležitost okamžiku a to žádné televizní médium neumožní," přeje si Helena Dvořáková.

"Já jsem nekývla na všechny nabídky, které přišly z televize a z filmu. Vážím si divadla na prvním místě. Zatím jsem si svůj život zařídila tak, že nemusím v první řadě řešit finance," vysvětluje herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám