Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Málokdo ví, že si zpěvačka Kamila Nývltová (34) musela před několika lety projít velmi těžkým obdobím. Přišla o mladší sestru Elišku (†18), která trpěla od narození mozkovou obrnou, a zůstala až do své plnoletosti duševně na úrovni novorozence.

Když bylo Kamile šest let, její matka znovu otěhotněla, všichni se na miminko těšili. Jenže po narození Elišky se jejich život obrátil vzhůru nohama. Její sestřičce diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu, pro celou rodinu to byla obrovská rána. „Těšila jsem se, protože jsem vyrůstala jako jedináček a všichni kolem měli sourozence,“ svěřila se zpěvačka.

„Představovala jsem si to tak, že Eliška bude zdravé miminko a budeme spolu vyrůstat, že si spolu budeme hrát, že s tou ségrou budu moct normálně mluvit a nebudou žádná omezení,“ řekla Kamila Nývltová v premiérovém díle pořadu 13. komnata.

Vyrůstat vedle nemocné sestry bylo pro Kamilu mnohdy těžké. Ve škole čelila posměškům a sama se jako malé dítě musela vypořádat s tím, že veškerá pozornost a koloběh rodiny se točí kolem mladší Elišky. „Byla jsem trochu sobeček, do té doby jsem byla zvyklá, že vše bylo jen Kamilka, Kamilka," svěřila se zpěvačka.

Ještě předtím, než se Kamila narodila, prošla rodina velkou ztrátou. Její maminka měla ještě holčičku a chlapečka. Holčička se narodila v devátém měsíci mrtvá a chlapeček Tomášek tragicky zahynul, když mu byl rok a půl.

„Tím, že mamka před tím přišla o dvě děti, tak si myslím, že jsem se narodila už se strachem z toho, že by o mě naši zase přišli, byla jsem vždycky na prvním místě, a pak tam byla Eliška, která byla opravdu nemocná,“ uvedla zpěvačka, která tak musela zvládnout řadu těžkých zkoušek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám