Hlavní obsah
Článek

Houslista Pavel Šporcl (38) se zařadil do seznamu obětí sněhové kalamity na českých silnicích. Ve středu měl totiž další koncertní vystoupení v rámci projektu Gipsy Way se svou cikánskou cimbálovou kapelou. Co čert nechtěl, tento termín připadl právě na Vysočinu.

„Do poslední chvíle jsem si myslel, že mě v této oblasti žádný sníh nepřekvapí,“ popsal Pavel svoje mylné představy. Realita byla ale úplně jiná. „Cestu do Nového Města jsem zvládl z Prahy asi za čtyři hodiny, s menšími problémy to zvládli i kluci ze Slovenska, takže koncert mohl bez problémů v plánovaný čas začít. Horší to už bylo s návratem. Všichni mě přesvědčovali, ať na noc nejezdím, ale já jsem vyrazil. Mé auto je pro mě druhým domovem, zatím mě nikdy nenechalo ve štychu,“ svěřil se Pavel.

Co ho čekalo za pár kilometrů na okresních silnicích kolem Žďáru nad Sázavou, si však nepředstavoval ani v nejmenším. „V jednom úseku, do takového malého kopečku, se šplhala dvě osobní auta a zhruba v půlce začala hrabat tak, že neměla šanci pokračovat. Do toho přijela větší dodávka a já pochopil, že cesta dál neexistuje,“ svěřil se Pavel Šporcl, který musel stát v koloně více jak hodinu.

To ovšem nebyl konec. Zbývalo vyřešit, kde přenocuje. „Zarezervoval jsem si hotel ve Žďáru nad Sázavou, a tak jsem se na úzké zapadané silnici otočil a chtěl se vrátit zpět. Asi po kilometru jsem však sám zapadl do závěje, která byla tak vysoká, že jsem sotva otevřel dveře. Při prvních pokusech lítal sníh a led na všechny strany a já začínal mít pocit, že tentokrát se nevyhrabu a v autě umrznu. Naštěstí mám úžasné auto a díky této situaci jsem využil všechny jeho možnosti. Po asi půl hodinovém popojíždění sem a tam se mi podařilo ze sněhové pasti dostat a v pořádku dojet do hotelu,“ vylíčil Pavel své martyrium na Vysočině.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám