Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Lidé ho znají coby charismatického prezidenta jedné významné filmové události, ženy už desítky let obdivují jeho charismatický hlas. K tomu mu pomáhá i extrémní kuřáctví. Idol snad všech žen a dívek osmdesátých let se nechal vyfotit jako zloun Joker z Batmana. Poznáte ho?

Samozřejmě nejde o nikoho menšího, než o Jiřího Bartošku. Slavný herec, dabér a prezident karlovarského filmového festivalu neudělá ani ránu bez cigarety. Tentokrát ale musel. Při focení totiž hrozilo, že by shořely bankovky, které kolem něj pohazovaly.

V letošním kalendáři Proměny se objeví celkem 11 mužů a jedna žena a to v rolích slavných filmových postav. Kalendář autorů Petra Kurečky a Marka Škarpy tak kromě Jiřího Bartošky, Bolka Polívky jako úpíra Nosferatu, Tomáše Hanáka jako Spocka, Pavla Lišky jako Jacka Sparrowa a Viktora Preisse jako Tootsie představí i Jiřího Schmitzera jako Frankensteina, Jiřího Lábuse jako Jamese Bonda, Jana Krause jako Tučňáka z filmu Batman, Petra Nárožného jako šéfinspektora Jacquea Clouseaua, Matěje Rupperta jako Terminátora, Milana Lasicu jako Indiana Jonese a Chantal Poullain jako Střihorukého Edwarda.

Reklama

Další články

Načítám