Hlavní obsah
Josef Koukolíček
Článek

Partě brněnských recesistů se povedl husarský kousek. Přesvědčila totiž část obyvatel Brna, že se jejich radnice rozhodla od nového roku přejmenovat Brno na Krno. Využili k tomu přitom reálnou kampaň radnice, která chtěla zlepšit vnímání Brna jako značky.

„Každé písmeno v názvu města Brno je počátečním písmenem nějaké hodnoty, kterou Brno představuje. Písmeno B mělo symbolizovat blízkost, ale protože kvůli problému s vlakovým nádražím v Brně nemůžeme té avizované blízkosti úplně dosáhnout, tak písmeno B nahradíme písmenem K, které symbolizuje slovo koncepce. Od nového roku se tak Brno přejmenovává na Krno. Nový název města bude lépe vystihovat hodnoty, které Krno představuje,“ pronesla údajně vedoucí kanceláře strategie města Marie Zezulková.

Článek o přejmenování města se jako první objevil na serveru Žít Brno. Vedle citace Zezulkové se pak v článku objevily i nové vizuály města Krno, včetně odkazů na stránky Krno.cz, které jsou přesnou kopií oficiálních stránek Brno.cz. I díky tomu tak na mnohé čtenáře působil článek velmi věrohodně a někteří dokonce už začali proti údajnému přejmenování brojit.

„Není možné, aby někdo jen tak přejmenoval město s téměř tisíciletou historií. Je to jen další šílený projekt brněnské radnice,“ vyjádřil své nespokojení pro Super.cz Mojmír Boháček, který nás na údajné snahy o přejmenování Brna upozornil.

Vedení Brna ale jakékoliv podobné informace razantně dementuje. „Není to určitě pravda. Brno se přejmenovávat nebude,“ říká mluvčí města Pavel Žára. Vedení města se tak zjevně stalo jen cílem dalšího útoku zručných recesistů, kteří si brněnskou radnici vzali na mušku v minulých měsících už několikrát. V jednom případě například rozesílali do médií fiktivní tiskové zprávy brněnského starosty Onderky.

Související témata:
Recese

Reklama

Další články

Načítám