Hlavní obsah
Článek

Známe ho především po sluchu, ale i z českých televizních seriálů. Když se však řekne Alexej Pyško (59), snad všem se vybaví hlavně přezdívka Český Bruce Willis. Dabuje ho od nepaměti a americké star, která má sama jemný ukňouraný hlásek, dává šmrnc, přidává chlapáctví a jistou hravost. Teď se ale ukazuje, že jestli se něco nezmění, možná za chvíli Willise budou moci dabovat náhodní kolemjdoucí! Hlasujte v anketě na konci článku.

Pyškovi, jehož hodně lidí řadí po bok Františka Filipovského (jeho Louis de Funès byl také lepší v českém znění než v originále), nabídlo podle jeho slov dabingové studio SDI services za namluvení Willisova nejnovějšího filmu směšných patnáct set korun (na vše prý má důkazy).

Když jste žádal aspoň dvojnásobek, což je u velkých jmen dabingu ještě hodně pod úrovní, naznačili vám, že víc jak pět set navíc nedají. Tak jste odmítl.

Pochopil bych, kdyby si člověk řekl o pět tisíc navíc, ale o patnáct set korun? Na to má každá dabingová společnost rezervy. Pokud jim vážně jde o kvalitu a ne o rychlé prachy, tak to bez řečí dají. Jsem už dost starý na to, abych si zachoval tvář, a nějaké jméno v branži snad už také mám.

Willise opravdu namlouváte skvěle. Jak dlouho už vlastně dabujete?

Zjistil jsem, že bez jednoho roku se dabingem zaobírám čtyřicet let. Bruce Willise dělám bez jednoho roku pětadvacet let. Proto mi to připadá o to víc k neuvěření.

Zastavují vás lidé na ulici se stížnostmi, že se jim jinak nadabovaný Willis nelíbí?

Pár lidí se mě na to ptalo. Žijeme v bezcharakterní době, je vždy na svědomí konkrétního člověka, který takovou práci levněji vezme (sporný poslední film nadaboval Pavel Soukup – pozn. red.).

Vy jste nikdy podobnou nabídku kšeftu namluvit postavu kolegy nedostal?

Ne. Ale kdyby mi někdo nabídl herce, o kterém bych věděl, že jeho dvorní dabér je třeba Štěpnička, okamžitě bych mu volal a zeptal se ho, co se děje. Tohle se prostě nedělá.

Souhlasíte se slovy Alexeje Pyška o Pavlu Soukupovi a jiných kolezích?
Ano, má naprostou pravdu, to se nedělá
94,8 %
Ne, o Soukupovi nemá pravdu
1,6 %
Mám rád(a) oba, tak to neřeším
3,6 %
Celkem hlasovalo 20122 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám