Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes již devětatřicetiletá francouzská herečka Sarah Biasini užívá příjmení po otci Danielovi Biasinim, a tak by asi málokoho napadla spojitost mezi ní a jednou z nejpůvabnějších hereček 50. a 60. let minulého století Romy Schneider (†43). Ovšem i když má Biasini tvrdší rysy ve tváři, podoba s její předčasně zesnulou maminkou tam rozhodně je.

Když představitelka filmové princezny Sissi, kterou mimochodem ztvárnila ve svých sedmnácti letech, zemřela na srdeční zástavu, bylo Sarah pouhých pět let. Ještě o rok dříve tragicky zahynul její čtrnáctiletý bratr David, po jehož smrti Romy propadla depresím a alkoholu.

Biasini studovala na Pařížské univerzitě umění a historii. Divadlo pak bylo jejím oborem na Lee Strasberg Institutu v Los Angeles a posléze v New Yorku.

Jejím filmovým debutem se stalo v roce 2004 historické drama Julie, žena s tajemstvím a o rok později okusila i divadelní prkna, která se také stala její největší vášní. Zahrála si ovšem například i v komedii Škubání v palci či v dramatu Muž a jeho pes vedle Jeana-Paula Belmonda.

Reklama

Další články

Načítám