Hlavní obsah
Článek

Není to nezodpovědnost? Známému českému režiséru Janu Hřebejkovi (48) se při natáčení málem přizabili tři členové štábu! Celá parta připravuje nový film České televize Pět mrtvých psů a z pohodového natáčení se během chvíle stalo drama a strach o život! Případ už vyšetřuje policie.

Jako by snad někoho začalo celé natáčení nudit a rozhodl se to okořenit. Nejde o laciný humor, ale zkrátka se nedá moc dobře chápat, proč k tomu celému došlo. Režisér Hřebejk nařídil herci Martinu Havelkovi (57), ať se rozjede autem proti kameře, aby vznikly nějaké akční záběry. Výsledek? Tři členové štábu vypadali tak, jako by nastala jejich poslední hodinka.

„Ve scéně měl herec Havelka jet vysokou rychlostí přímo proti kameře. Protože to ale bylo na kluzkém povrchu, auto nedokázal včas ubrzdit. Nejdříve narazil do uzávěru plynu, pak smetl kameramana a další dva členy štábu. Bylo to hrozné,“ popsal situaci zdroj z České televize. Proč auto místo herce neřídil profesionální kaskadér s mnoha zkušenostmi s podobným akčním řízením, nad tím zůstává rozum stát.

Sám režisér Hřebejk celou situaci zlehčuje s tím, že scénu natáčeli desetkrát a předtím nikdy nikdo nikoho nezranil. „Byla to kombinace několika nešťastných náhod, kdy se zřejmě vyhýbal jinak jdoucímu komparzistovi. Bylo to neštěstí. To auto vždycky dobrzdilo pět metrů před kamerou. On ani nejel nějakou astronomicky velkou rychlostí, ve vesnici třeba osmdesátkou,“ říká k okolnostem vážné nehody Hřebejk. Jako by osmdesátka byla lážo plážo rychlost a vlastně o nic nešlo.

„Začal brzdit na trochu jiném místě a to auto změnilo směr. Byla to komplikace, která vedla k tomu, že zasáhlo kameru, kde byli tři lidi,“ dodal režisér pro Nedělní Blesk. Herce za volantem brání tím, že je zkušený řidič, jenže se ukázalo, že tomu možná tak úplně není, jinak by nechyboval. Výsledkem byla na první pohled tragédie.

Podle posledních informací jsou všichni zranění mimo ohrožení života a kromě několika pohmožděnin a zlomenin dosavadní lékařská vyšetření neukázala vážná poranění mozku nebo páteří. Nejhůře je na tom prý herec Havelka, který se prý po nehodě zhroutil. Ale zpytovat svědomí by měli i úplně jiní lidé…

Co si myslíte o nehodě při Hřebejkově natáčení?
Byla to nešťastná náhoda
15,4 %
Je to vina režiséra, nebezpečné záběry měl točit kaskadér
73,7 %
Musí se počkat na závěry policejního vyšetřování
10,9 %
Celkem hlasovalo 7525 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám