Hlavní obsah
Famous
Článek

Pečovat o děti popového krále není nic laciného. Za jediný rok totiž vyšly v přepočtu na ohromných 104 miliónů korun. Vyplývá to ze soudní dokumentace, kterou vyplnili právníci pracující pro pozůstalost Michaela Jacksona (†50). Celkem je ve vyúčtování uvedena částka 4,3 miliónu dolarů.

Peníze sloužily na výdaje, které měli osmnáctiletý Prince, šestnáctiletá Paris a třináctiletý Bigi (dříve známý jako Blanket). Velkou část z celé sumy tvoří školné. Prince i Paris chodili na Buckley School, přičemž Paris později odešla. Nicméně roční školné tam činí 1,8 miliónu korun. Školné v umělecké škole pak vyšlo na 720 tisíc korun za rok.

Soukromé letadlo vyšlo na 3,4 miliónu korun, zaměstnanci a služebnictvo v jejich nemovitostech na 11,3 miliónu korun a výlet na Havaj pro Prince a Paris, který absolvovali se svou biologickou matkou Debbie Rowe, vyšel na 10,4 miliónu korun.

O potomky popového krále pečuje jejich babička, pětaosmdesátiletá Katherine Jackson, která si z dědictví po synovi nechala vyplatit 14,4 miliónu korun a opravila za to svůj dům v Hayvenhurst.

Jackson po své smrti zanechal dluhy v celkové výši dvanáct miliard korun. Majetek, který po něm zůstal, však podle odhadů dosahuje hodnoty osmatřiceti miliard korun.

Prince, Paris a Bigi získají polovinu svých dědických podílů ve třiatřiceti letech. Zbývající polovinu až v den svých čtyřicátých narozenin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám