Hlavní obsah
Článek

Čeští policisté řešili před několika dny silničního piráta, který jel po dálnici D1 rychlostí 189 kilometrů v hodině. Slovenský deník Plus jeden deň uvedl, že řidičem byl známý choreograf Ján Ďurovčík (44).

Deníku nepřímo tuto informaci potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková. „Informace o totožnosti nemůžeme podávat, ale iniciály řidiče byly Ján Ď.,“ řekla mluvčí.

Ďurovčíkův přestupek bude vybaven ve správním řízení, protože ho nebylo možné vyřešit pokutou přímo na místě. Choreograf je občanem Slovenské republiky a mohl by se správnímu řízení v České republice vyhýbat. Policisté mu proto uložili kauci ve výši 7500 Kč.

List kontaktoval přímo Ďurovčíka, který se ke všemu přiznal. „Pospíchal jsem na zkoušku. Neuvědomil jsem si to a zastavili mě. Zkouším Atlantidu, a když stojíte půl druhé hodiny v zácpě, pak makáte. To se však nevymlouvám,“ uvedl choreograf.

Ďurovčík neměl u sebe dostatek peněz na zaplacení zmíněné kauce a musel k bankomatu. „Bude se to řešit. Čekám na pokyny. No, jsem blbec,“ dodal. Po zaplacení kauce mohl choreograf pokračovat v jízdě, protože doklady měl v pořádku a dechová zkouška byla negativní.

Reklama

Další články

Načítám