Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve svém domě v Beverly Hills zemřel v neděli americký herec, komik, moderátor, tanečník a režisér Jack Carter, jenž za svou téměř sedmdesátiletou uměleckou kariéru působil ve více než dvou stovkách filmů, seriálů a televizních pořadů. Zároveň ztvárnil i několik nezapomenutelných divadelních rolí na Broadwayi. Carter podlehl respiračnímu selhání čtyři dny po svých 93. narozeninách.

Komik s původním jménem Jack Chakrin narozený v New Yorku do židovské rodiny za druhé světové války působil u Armádního leteckého sboru Spojených států a svou hereckou činnost započal na Broadwayi divadelní hrou Call Me Mister. Proslavil se rovněž představeními Texaco Star Theatre, Mr. Wonderful nebo Top Banana. V televizi uváděl pořady Cavalcade of Stars nebo vlastní The Jack Carter Show. V roce 1956 zároveň moderoval Tony Awards. Z jeho posledních rolí jmenujme například seriály Můj přítel Monk, Zoufalé manželky, Pravidla zasnoubení, Shameless, Nová holka nebo Go On.

Čtyřnásobný otec Carter byl dvakrát ženatý - v letech 1961 až 1970 s herečkou Paulou Stewart a od roku 1971 až do své smrti s Roxanne Stone.

Reklama

Další články

Načítám