Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Markéta Hrubešová (52) je proslulá svým vztahem k dobrému jídlu i pití. Když ale slyšela o tom, že existuje třeba koňak, jehož lahev vyjde na milión korun, málem omdlela. "Nemám ráda nejdražší jídlo ani nejdražší alkohol. Myslím, že se člověk může dobře najíst i napít celkem levně a spíš jde o tu společnost, ve které je," míní Markéta.

"Můžete pít drahé víno, ale když vedle sebe máte nepříjemného člověka, nevychutnáte si ho. A pak pijete úplně obyčejné, sedíte na Moravě ve sklípku s přítelem, partnerem nebo kamarádem, a užijete si tak krásný večer, že na něj nikdy nezapomenete," je přesvědčená.

Tím, že by jí někdo pořídil třeba staré luxusní šampaňské, by ji neuctil. "Bála bych se, že to vyleju, nebo že to špatně piju. Tyhle věci vůbec nemusím. Jak říkám, radši si dám něco normálního," vysvětlila.

Protože jsme se potkali na dost netradičním místě, v palírně, kde se z vína vyrábí vínovice, grappa nebo koňaky, zajímalo nás, jak to má Markéta s tvrdým alkoholem. "Jsem dobrá kmotra, ale na špatném místě. Já tvrdý alkohol skoro nepiju, radši mám pivo nebo víno, protože to kloubím k jídlům. Tvrdý alkohol je spíš po jídle, a to už mi nechutná," přiznala. A po čem sáhne, když si potřebuje dát panáka třeba na slehnutí? "Po tom, co je nejblíž," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám