Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenské herečky Emília (73) a Magda (66) Vášáryovy stárnou obě s grácií sobě vlastní. Obě dvě dámy patřily ve své době k nejkrásnějším a nejcharizmatičtějším herečkám. Ač je mezi slavnými sestrami sedmiletý věkový rozdíl, vůbec to na nich není poznat.

Sympatickým dámám to v babičkovském věku moc sluší a pořád jsou velmi vitální. Mladší Magda už sice hereckou kariéru pověsila na hřebík, ale její vážné i komediální role jsou už navždy zapsané v myslích diváků.

Nezapomenutelná byla Magda Vášáryová coby Markéta Lazarová ve stejnojmenném slavném filmu Františka Vláčila i jako paní správcová z Menzelova kultovního snímku Postřižiny, kde si nechala od svého muže nabacat na zadničku, lezla s Pepinem na komín a také ukazovala své výstavní vnady.

Magda Vášáryová koncem osmdesátých let pověsila hereckou kariéru na hřebík. Aktivně se však zapojila do veřejného dění a působila jako diplomatka a poslankyně. Naopak Emílii Vášáryovou vídáme na televizních obrazovkách a především divadelních prknech s železnou pravidelností.

Naposledy se Emília Vášáryová představila českým divadelním divákům minulý víkend v rámci dvacátého ročníku festivalu Slovenské divadlo v Praze.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám