Hlavní obsah
Článek

S herečkou Terezou Brodskou (55) jsme si v Novém Městě nad Metují, kde jsme se potkali v rámci zahájení festivalu Hrnec smíchu, povídali o různých věcech. O tom, jaké ji čeká léto, o jejích psích miláčcích i o tom, proč vlastně začala před dvěma roky kouřit.

"Tady to ještě takové volno a zábava není, i když mě tady vidíte, jak házím psovi míček a posedávám na terase. Za dva dny totiž musíte jako porotci zhlédnout dvanáct filmů, což je docela náročné a vždycky se u hlasování poškorpíme, což je takové dobrodružné. Léto mi ještě úplně nezačalo, protože ještě dotáčím jeden seriál," vysvětlila.

S plány na léto jí udělal čáru přes rozpočet syn. "Překazil nám to, protože s námi s přítelkyní po dvanácti letech odmítli jet do Francie, kam jsme vždycky jezdili do jedné vesničky. Takže plány nejsou, nechávám to na improvizaci. A můj muž mi konečně po mnoha letech splnil sen a sehnal mi lístky na Wimbledon. Takže se těším na jahody se smetanou a sháním klobouk," vyprávěla.

Tereza přijela na festival i se svým psíkem, křížencem jezevčíka, čivavy a huskyho, Konrádem. Proč nechala fenku münsterlandského ohaře doma? "Elza už je stará, je jí patnáct, je to dáma v letech, která má ráda svůj klid a stereotyp. Na rozdíl od tohoto šílence, který miluje hotelové pokoje, protože ví, že tady může spát v posteli," smála se na terase místního designového hotelu.

A ještě k jednomu tématu jsme se dostali. Tereza totiž začala před dvěma roky kouřit. V pětačtyřiceti už je to trochu nezvyklé. "Může za to režisérka Tereza Kopáčová, já ne. Natáčela jsem s ní jeden díl z cyklu Nevinné lži, který byl lesbicky orientovaný, a Terka chtěla, abych se do něj naučila kouřit. Já se poctivě učila šlukovat, protože jsem to opravdu neuměla, a navíc jsem to odsuzovala. Pak jsem si tu a tam zapálila, no a teď je to moje jediná neřest. Konečně si připadám tak trochu francouzsky," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám