Hlavní obsah
Článek

Americký herec Parker Stevenson působil v seriálu Pobřežní hlídka od samého začátku a právě role v populární sérii o plavčících jej podobně jako zbytek hereckého osazenstva proslavila nejvíc. Tou dobou byl už několik let ženatý s o poznání slavnější kolegyní Kirstie Alley, s níž má dvě děti. A právě včera Parker oslavil narozeniny, je mu už třiašedesát.

Stevenson se s novým miléniem stáhnul z hollywoodského výsluní a před kamerou se dnes objevuje už jen zřídka. Začínal přitom už ve čtrnácti v reklamách jako Richard Stevenson Parker, na doporučení filmařů si ale původní jméno upravil, jelikož se pletlo s jinými herci v databázi. To vše ale až po úspěšném absolvování architektury na Princetonu.

Role plavčíka Craiga Pomeroye v Pobřežní hlídce, kde působil zpočátku a pak ještě v letech 1997 a 1998, ale nebyla jeho první zkušenost s hraním této profese. Díky jeho líbivému vzhledu a sportovní průpravě jej ztvárnil už o třináct let dřív v dramatu s příznačným názvem Plavčík se Samem Elliotem v hlavní roli. Následoval seriál The Hardy Boys a poté ještě úspěšnější Melrose Place.

S Kirstie Alley strávil v manželském svazku celých čtrnáct let. Adoptovali si spolu dvě děti - syna Williama True a dceru Lillie Price. Po jejich rozvodu v roce 1997 se dohodli na střídavé péči.

Stevensona bylo možné naposledy vidět v roce 2014 v dobrodružném snímku McTaggart’s Fortune, v němž se objevil po šestileté herecké pauze.

Reklama

Další články

Načítám