Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Největší hvězda filmového festivalu Febiofest se sice narodila v americkém Chicagu jako dítě českých přistěhovalců, má ale úzký vztah k České republice.

Kim Novak se nikdy nezbavila svého českého příjmení, i když ji k tomu v Hollywoodu nutili. Údajně nechtěla ztratit svou integritu. Česky ale herečka už nerozumí, i když v dětství navštěvovala dvakrát týdně českou školu. Herecká ikona si pamatuje jen jednu českou větu. „Pamatuji si, že mi tam kluci říkali ’dej mi hubičku’,” smála se herečka během tiskové konference ve Strahovském klášteře, kde zahájila svou výstavu obrazů.

Málo se ví, že domovinu svých předků navštívila americká star na konci šedesátých let, když ukončila svou kariéru v Hollywoodu. Tehdy jí do Čech ještě doprovázeli její rodiče. „Když jsem tu byla naposledy s rodiči, tak si pamatuji, že jsme navštívili fantastické loutkové divadlo. Taky jsme bydleli na venkově u příbuzných, kde přímo v domě chovali živé prasátko. Už nevím, proč měli doma živá zvířata, ale vybavuji si, že to bylo velmi roztomilé,” pamatovala si zážitek starý skoro padesát let.

Super.cz se ptal herečky, co by chtěla v Čechách navštívit během své návštěvy. „To, co bych chtěla vidět, už bohužel neuvidím. Moji rodiče už nejsou na světě a já bych nejraději chtěla vidět, odkud skutečně naše rodina pochází. Vím jen, že pochází z Plzeňska,” říká Kim Novak, která do Prahy přijela v úterý a už teď je přesvědčená, že se do naší vlasti podívá brzy znovu. „Nebudu mít čas všechno navštívit, tak se tady budu muset brzy znovu vydat,” říká.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám