Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Marta Jandová je hrdou maminkou rok a půl staré Marušky. A snad jako každá žena po porodu začala řešit, jak se naučit ovládat své tělo ve spodních partiích. Častým problémem žen totiž bývá únik moči způsobený ochablým pánevním dnem.

„Apeluji na všechny ženy, abychom ty svaly našly. Když jsem byla v postpubertální době, našly jsme s kamarádkou v jednom ženském časopisu, jak trénovat pánevní dno pro lepší orgasmus. Potom jsme různými technikami zjišťovaly, který sval to je, a našly jsme ho. Teď zjišťuju, že tenhle sval je důležitý i pro porod a další fungování ženy,“ svěřila se Marta Jandová na tiskové konferenci, kde se představoval nový cvičící přístroj, na kterém se ve fitku nejen rýsují svaly, ale zpevňovat se dá i  zmíněné pánevní dno.

Zpěvačka říká, že plánuje začít zase cvičit, a dokonce si už našla trenéra. „Bude se mnou jednou týdně, aby dal pozor, jestli cvičím správně. Mám už záda zhuntovaný dost a chtěla bych to zlepšit, včetně toho pánevního dna. Jednoho krásného dne bych chtěla další miminko. Až se nám to podaří,“ usmívá se Jandová, která přiznala, že cvičit začne také kvůli hubnutí.

„Teď jsem necvičila hodně dlouho, posilovala jsem jenom s tou svojí desetikilovou náloží. Maruška už je velká a těžká, chodit umí, ale občas ten svět chce vidět z mojí výšky. No a mě z toho začala bolet záda. Navíc jsem trochu ztloustla,“ dodala sebekriticky Marta.

„Ne že bych nic nedělala, ale když máte dítě, nestíháte se najíst. Jím jednou denně a navíc večer. Z toho tělo není úplně zdravé a fit,“ uzavřela Jandová.

Reklama

Další články

Načítám