Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chlapeček na fotce je populární herec, bavič, moderátor a především imitátor, jehož otcem je známý český textař. Rodiče se ale brzy rozvedli, a tak vyrůstal s maminkou a otčímem. Ač se na jevišti promění v neobyčejného vtipálka, doma se často potýkal s depresemi, které málem skončily sebevraždou. Zpátky do života ho však pokaždé dostala práce a především spokojené publikum.

Klučina na dětské fotce je Petr Jablonský (35), který už od malička chtěl být hercem. Citlivý syn textaře Milana Jablonského psal básně a patřil k třídním bavičům. Bohužel nebyl přijat na vysněnou konzervatoř a maminka usoudila, že bude nejlépe, když se vyučí prodavačem. Obchodní škola talentovaného mladíka vůbec nebavila a praxi v prodejně lustrů celou protrpěl.

Brzy ho potkaly první platonické a nešťastné lásky, které v kombinaci s neustálými splíny vedly až k depresivním stavům. Jablonský podléhal smutku v duši a jeho stav se zhoršil, když mu bylo šestnáct let. Tehdy se rozhodl spáchat poslední den v roce sebevraždu.

„Každého silvestra jsem slavil u tatínka, který bydlel na Žižkově v nejvyšším patře činžovního domu, z kuchyně bylo okno přímo do dvora a já jsem si vymyslel, že na silvestra, kdy budou létat ohňostroje a rachejtle, skočím z okna,“ zavzpomíná v pátek večer Jablonský na těžké životní chvilky v pořadu České televize 13. komnata.

„Myslel jsem si, že to bude dobré v tom, že mě najdou až ráno, protože ten zvuk dopadnutí těla nebude slyšet,“ dodal s tím, že si plánoval, jak se ještě posilní alkoholem. Jeho mamince se však už předtím nezdálo synovo truchlivé chování, a tak svému exmanželovi raději zavolala. Ten si se synem nakonec stihl promluvit a navrhl mu, aby se k němu přestěhoval, což pro Jablonského znamenalo vysvobození, protože s otčímem přeci jen tak dobře nevycházel.

Deprese Petra sice neopustily, ale velmi mu pomáhala práce. V sedmnácti letech si splnil sen, když se dostal do Kabaretu Srdce a kámen, kde měli zájem o napodobování hlasů. Další pracovní nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat. V případě zhoršení depresí by prý vyhledal odbornou pomoc. Zatím ho ale udržuje nad vodou nejen přítelkyně, ale i vděčné obecenstvo.

„Nejlepší lék je práce, protože mě dokáže vrátit do života a znovu se nastartuji. Lidé v publiku mě nabíjí další energií, a to je hrozně zázračná věc,“ uzavřel oblíbený imitátor, který se s nepříjemnými depresemi naučil žít.

Reklama

Další články

Načítám