Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželství šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha (67) zažívá tu nejtěžší možnou zkoušku. Jeho žena Zdeňka (42) podstupuje léčbu rakoviny prsu, oba se ale s nemocí perou statečně. Zatímco Zdeňka se dokáže usmívat i při podstupování chemoterapie, po které přišla o vlasy, její manžel je jí v posledních měsících obrovskou oporou. A přestože věří v uzdravení, musel přijmout, že milovaná žena z boje nemusí vyjít vítězně.

Jindy nesdílný kuchař z pořadů Ano, šéfe nebo Šéf na grilu pro deník Blesk promluvil o svých pocitech: „Nejhorší to bylo paradoxně na začátku, když se musíte smířit s tím, že osoba, kterou milujete, možná umírá. Pak jsme se museli naučit s tou nemocí žít a přijmout ji mezi sebe.“

Došlo i na rozhodování, zda na čas opustit práci a povinnosti v televizi, ale nakonec se oba dohodli, že se pokusí žít dál tak, jak byli zvyklí, a nepodřizovat nemoci všechno. Pohlreich proto s nadsázkou sobě vlastní dodává: „Hlavní je se z toho nepos..t.“

Výjimkou jsou chemoterapie, na které manželku pokaždé doprovází. Také jí prý pro lepší uzdravování těla vaří pouze lehké a dobře stravitelné pokrmy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám