Hlavní obsah
Článek

Je to už pár let, kdy Josefa Klímu napadlo napsat seriál z novinářského prostředí, na realizaci ale hodně dlouho čekal. "Bylo to v době, kdy se i seriózní noviny začaly bulvarizovat. To je základní téma. To, že jsou v něm vloženy kriminální epizody, takže i divák, který uvidí jen jeden díl, o tenhle příběh nepřijde, je bonus," řekl Super.cz k seriálu Reportérka.

Do hlavní role obsadil Jiřího Bartošku (77). "Když jsem to psal, byl jsem o deset let mladší. Mezi tím jsem zestárl, a tím pádem i můj hrdina. A Jiří Bartoška to hraje výborně," míní Klíma. Natáčet se začalo v době, kdy se ještě netušilo, že herec onemocní rakovinou a bude muset podstoupit léčbu.

"To je také jeden z důvodů, proč se natáčení seriálu zastavilo, a nevíme, kdy bude pokračovat. Mám napsaných dvanáct dílů a tři se natočily a ustříhaly. Ale samozřejmě doufám, že Jiří svůj boj s nemocí vybojuje a že v tom bude pokračovat," uzavřel s tím, že si nedokáže představit jinou variantu, kdy by Bartoška už v dalších dílech hrát nemohl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám