Hlavní obsah
Článek

Když na Primě vybírali celebrity, které půjdou letos potěšit děti na dětské chirurgii v Thomayerově nemocnici v Praze v kostýmech Mikuláše, čerta a anděla, byla volba prakticky jasná. Mikulášem se stal hubený dlouhán Radúz Mácha, role anděla se zhostila půvabná Andrea Kerestešová (39) a čertem nemohl být nikdo jiný než divočák Martin Kraus.

Vzhledem k tomu, že děti na oddělení dětské chirurgie prožívají už dost trápení, tak byl čert hodný a místo dětí strašil sestřičky a doktory. To si prý Martin Kraus, který prý jako kluk jednou dělal anděla, naplno užíval. Sestřičky vtipkovaly o jeho roli zubaře ve Svatbách v Benátkách a říkaly, že když vypadá takhle, zuby by si od něj spravit nenechaly. „Odmalička rád blbnu, což jsem si tady pořádně užil. Děti jsem nechtěl děsit, o to víc jsem zlobil sestřičky a doktory. Jedna maminka mi dala do ruky své miminko, které je stejně staré jako můj syn Filip, aby nás mohla vyfotit. Zatímco Filip je na můj hlas a to, že občas dělám blbinky, zvyklý, miminko plakalo. Musím říct, že je to krásný pohled na ty dětské vykulené tvářičky, jak se v nich pere strach se zvědavostí,“ líčil Martin.

Kde ale čert přece jen lehce vyděsil, tam vše napravila Andrea Kerestešová v roli anděla. „Jako čtrnáctiletá holka jsem u nás na vesnici dělávala taky anděla, pokaždé jsem si vyráběla kostým i křídla. Pamatuju si, když třeba nebyl sníh, jak jsem vždycky přišla domů zablácená. Byla to pokaždé zábava, vyblbli jsme se a ještě si vydělali nějaký peníz. Nás doma čertem nestrašili, říkali nám, že čert chodí s Mikulášem proto, že si odpykává své špatné skutky, my jsme se ho proto nebáli. Věděli jsme, že nám nemůže ublížit, že je v podmínce. Když jsem byla úplně maličká, čert mi vzal dudlík. A od té doby jsem začala mluvit,“ vzpomínala se smíchem Andrea.

Reklama

Další články

Načítám