Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Byly mladé, krásné a úspěšné. To už je dnes ovšem minulost dávno zavátá prachem. Herečky Kathleen Turner, Kelly McGillis a Lori Petty byly slavné a populární v letech osmdesátých a devadesátých. Rychle zazářily, ale pak jejich hvězda zapadla. A možná už byste je dnes ani nepoznali.

Kathleen Turner (60) zazářila hned ve svém debutu Žár těla (1981). Během osmdesátých let patřila k nejoblíbenějším herečkám. Zářila ve filmech Honba za diamantem (1984), Peggy Sue se vdává (1986) nebo Náhodný turista (1988). Nejvíce si ji ovšem pamatujeme z filmu Válka Roseových (1989), která její hvězdnou éru paradoxně uzavírá. Následovaly už jen role v kasovních propadácích a ústup ze slávy.

Dobu největší popularity má za sebou i Kelly McGillis (57), kterou si všichni dodnes pamatují především jako půvabnou leteckou instruktorku a lásku Toma Cruise z kasovního trháku Top Gun (1986). Poté, co Kelly zazářila ještě například ve druhé hlavní ženské roli filmu Znásilnění (1988), se i k ní štěstí obrátilo zády a kariéra velké hollywoodské star se nekonala. Dnes se herečka, která se před pěti lety přiznala k tomu, že je lesbička, občas ještě objeví ve filmu, ale už byste ji nejspíš nepoznali

Hvězda Lori Petty (51) vyletěla na hollywoodskou oblohu slávy na začátku let devadesátých. Hlavní ženská role surfařky Tyler ve filmu Bod zlomu (1991) ji zařadila mezi mladé nadějné herečky. S Tomem Hanksem a Geenou Davis zářila ve třetí hlavní roli retro komedie Velké vítězství (1992). Zásadní roli si zahrála ještě ve filmu Zachraňte Willyho! (1993). Dnes funguje nejen jako herečka, ale i režisérka a scenáristka, ale do půvabné dámy má hodně daleko.

Reklama

Další články

Načítám